top of page

Gevelbekleding

STEENSTRIPS

Gevelisolatie met steenstrips is de oplossing voor isolerende gevelbekleding met een traditioneel/modern stenen uiterlijk.


Door steenstrips op isolatie aan te brengen verbeter je het wooncomfort en het uitzicht van de woning.
Deze oplossing is uitermate geschikt zowel voor nieuwbouwprojecten als voor renovatie. Bovendien is deze methode een praktische, mooie en snelle oplossing voor na-isolatie van een bestaande woning. Met hun beperkte dikte laten steenstrips zich heel vlot plaatsen zonder dat u daarbij deuren of ramen mo
et aanpassen.

Gevelbekleding - Steenstrips Facade Concept
Gevelbekleding - Steenstrips Facade Concept

Een voordeel van een gevelrenovatie is dat je het uitzicht van een bakstenen gevel blijft behouden. Steenstrips worden meestal gemaakt van echte bakstenen die worden verzaagd.

Hierdoor kan je het verschil niet zien van een bakstenen gevel of een gevel afgewerkt met steenstrips.
Mits de juiste voorbereiding en het gebruik van een geschikte mortellijm kunt u steenstrippen op vrijwel elke ondergrond plaatsen. Bij ruwe oppervlakken zoals baksteen of cementbepleistering worden deze uitgevlakt met een lijmlaag.

Bij isolatieplaten als ondergrond wordt een tussenlaag voorzien van mortel met wapeningsweefsel. Daarna brengen wij een primer aan. Deze zorgt voor een betere hechting van de lijm en dus een hogere duurzaamheid van de gevelbekleding.
 

De steenstrippen worden dubbel verlijmd en zodra de mortellijm volledig is verhard, kunnen ze gevoegd worden. Voegloos is ook mogelijk, dit geeft een modernere look.
Ook mogelijk zonder isolatie.

Gevelbekleding - Steenstrips Facade Concept
nieuw in ons assortiment

STO Cleyer B is een volwaardig alternatief voor steenstrips kwalitatief hoogstaand + interessante prijssetting.

STO Cleyer B - Facade Concept
336782493_231353442585309_8487375020787751300_n_edited.jpg

Vraag vrijblijvend een 
offerte aan!

bottom of page